Insentif Kerajaan FREE RM1000 sekarang! FREE RM1000 ! Wow! Whatsapp 0134555888 sekarang!

Sebab yang Mendesak Perlunya Private Retirement Scheme PRS

3 Sebab yang Mendesak Perlunya Private Retirement Scheme PRS

Lebih kurang 80% rakyat Malaysia berasa bimbang tak bersedia untuk pencen atau bersara  – Star Online 27/1/2015 <Klik SINI>
Kajian menunjukkan memang ramai rakyat Malaysia rasa tak confident dan bersedia untuk pencen atau bersara. Apa sebabnya? Sudah tentu kerana mereka tahu, sepanjang perkhidmatan mereka, dah banyak kali mereka keluarkan duit K#SP mereka atas pelbagai sebab dan alasan. 
Memang tidak dinafikan itu hak mereka, tapi mereka juga perlu faham, itulah duit yang kerajaan wajibkan mencarum hanya atas satu objektif sahaja iaitu persediaan untuk persaraan.

Sepatutnya tugas memikirkan nasib diri sendiri dan keluarga selepas persaraan, bukanlah tanggung jawab kerajaan. Kita perlu berfikir jauh dan ke hadapan. Dunia dah semakin moden. Takkan tak boleh google apa nak dilakukan dan apa strateginya. Jika K#SP mampu memaksa anda menabung 11% daripada gaji anda masuk K#SP, anda PASTI BOLEH memaksa diri anda sendiri untuk melabur demi hari selepas pencen dengan strategi yang lebih menguntungkan berbanding simpanan dalam K#SP!
Kajian menunjukkan 80% Rakyat Malaysia rasa bimbang tak bersedia untuk bersara pencen
Kajian menunjukkan 80% Rakyat Malaysia rasa bimbang tak bersedia untuk bersara pencen
Retirement crisis brewing as EPF savings suggest pensioner poverty – Malay Mail 5/10/2014 <Klik SINI>
Memang terbukti duit K#SP yang direkabentuk untuk kegunaan semasa persaraan dan pencen telah banyak dikeluarkan lebih awal. Daripada pecahan dalam jadual di bawah didapati banyak pengeluaran dilakukan untuk kegunaan beli rumah. Tahukah anda, pelabur bijak tidak mengeluarkan duit kwsp untuk membeli rumah?

Ini terbukti, bukan sebab kita kaya boleh beli cash tapi jika anda ada pengetahuan tentang selok belok pelaburan, gaji kecil pun boleh beli rumah idaman. Kuncinya ialah bagaimana anda melabur dan strategi untuk beli rumah tersebut. Bermula daripada pengumpulan modal hinggalah bagaimana nak jimatkan faedah atau interest atas pinjaman perumahan tersebut.


Pengeluaran KWSP untuk pelbagai tujuan. Sebagai alteratif boleh mula Private Retirement Scheme
Pengeluaran KWSP untuk pelbagai tujuan. Sebagai alteratif boleh mula Private Retirement Scheme

Malaysians don't save enough to see them through their retirement years – The Star 10/8/2013 <Klik SINI>
Ramai tahu simpanan kwsp mereka tidak cukup untuk persaraan. Mungkin kita dah mula lihat orang id sekitar kita, mungkin jiran-jiran, orang kampung, pesara-pesara yang hidup serba kekurangan. Adakah kita pun akan jadi seperti tu?

Mungkin kita masih ada baki sebelum persaraan yang masih panjang, tapi hakikatnya, umur persaraan pasti akan sampai nanti. Bersediakah kita?

Soalan ramai bertanya. Berapa diperlukan untuk bersara? Secara umumnya RM250000 diperlukan dalam simpanan untuk persaraan dengan anggaran kegunaan RM1000/bulan. RM500000 diperlukan dalam simpanan untuk dengan anggaran kegunaan RM2000/bulan. Ini amat penting untuk semua bakal pesara ketahui. Jangan termenung sahaja. Jika sekarang anda ada GAJI BULAN RM3000 dan anda rasa dah selesa. Bila pencen anda perlukan lebih dari RM500000 dalam K#SP ANDA! Kalaulah baki k#sp anda pun ada lah dalam RM50000, apa nak jadi? Tahukah anda dengan RM50000, anda ada lebih kurang RM200/bulan. Giler apa????????
* Anggaran hidup selepas pencen 55 Tahun, ada 20 Tahun lagi (Jangka hayat 75 Tahun!)  

Perbezaan kwsp dan prs
Perbezaan kwsp dan prs

Untuk Lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/skimpersaraanswasta

Berminat nak mulakan PRS Secepat Mungkin? Contact Saya SEGERA! Whatsapp FairuzRamli 0134555888






·                     Apakah PRS atau Skim Persaraan Pencen Swasta Malaysia
·                     Berapa Jumlah Caruman Skim Persaraan Pencen Swasta PRS Malaysia
·                     Cara Memohon Skim Persaraan Pencen Swasta PRS Malaysia
·                     FAQ Soalan Lazim Mengenai PRS Skim Persaraan Pencen Swasta
·                     Kebaikan Skim Persaraan Pencen Swasta PRS Untuk Hari Tua Anda
·                     Kenapa Pilih Kami untuk Skim Persaraan Pencen Swasta PRS Anda
·                     Private Retirement Scheme Malaysia PRS The Best
·                     Sebab yang Mendesak Perlunya Private Retirement Scheme PRS
·                     Siapa Patut Join Mohon Carum Masuk PRS ?
·                     Teknik Switching Dana dalam Skim Persaraan Pencen Swasta PRS


Link Pelaburan Lain Jika Anda Berminat:
        
ü          Pelaburan ASB Terbaik
ü          Pelaburan Unit Trust Terbaik




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Private Retirement Scheme PRS Terbaik Designed by azhafizah.com